Vragen en antwoorden

Is het noodzakelijk om mijn panelen te laten reinigen?

Het regelmatig grondig laten reinigen van uw zonnepanelen is belangrijk voor het behoud van het rendement van uw panelen. Met stijgende energieprijzen is schoonmaak snel rendabel en voorkomt u terugloop in rendement. Daarnaast blijven uw panelen in een optimale staat.

Wat kost het laten reinigen van mijn zonnepanelen?

U ontvangt een offerte per mail met onze aanbieding voor de schoonmaak. De prijs hangt af van bereikbaarheid, oppervlakte en eventuele obstakels. Na acceptatie maken we een afspraak met u voor het tijdstip van reiniging.

Is de schoonmaak schadelijk of gevaarlijk voor mijn panelen?

Onze robot is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op de huidige zonnepanelen. Door het lage gewicht van de robot, de eigen aandrijving en sensoren is het compleet veilig om de robot zijn werk te laten doen op uw panelen. De operator houdt vanuit de hoogwerker de robot nauwkeurig in de gaten. Door de sensoren herkent de robot het einde van een opstelling met zonnepanelen en keert uit zichzelf om. Regelmatige verwijdering van vuil is dus niet schadelijk voor uw panelen en zorgt voor het behoud van de waarde van de zonne- en fotovoltaïsche systemen.

Maakt u gebruik van (chemische) schoonmiddelen op de panelen?

Nee. Wij werken duurzaam en gebruiken uitsluitend osmosewater. Dit water maken wij ter plekke met onze osmose installatie. Daarvoor sluiten we onze installatie aan op uw waterleiding. Per minuut gebruiken we ca. 10 liter osmosewater. En dat alleen als de robot werkt. Het vuile water verdwijnt via uw regenafvoer. Daardoor werken we schoon en milieuvriendelijk.

Bij welke temperaturen of omstandigheden kunt u niet werken met de robot?

Bij extreem warme dagen is het voor onze operator bloedheet boven een dak met zonnepanelen. Ook bij koud of winterweer houden we rekening met de temperatuur. Indien noodzakelijk verwarmen wij ons osmosewater tot een lauwe temperatuur vanwege temperatuurverschillen. Bij extreem weer met harde wind en regen kunnen we niet vertrouwd werken op daken met panelen.

Kunnen wij een abonnement bij u afsluiten zodat u ons kunt opnemen in uw planning?

Dat zien wij graag. Wij plannen onze routes graag zo efficiënt mogelijk en bij een abonnement weet u dat wij bij u langskomen. Wij hebben aantrekkelijke onderhoudscontracten voor zowel de particuliere als de (groot-)zakelijke relatie. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

JF Robot reiniging
JF Robot reiniging
JF Robot reiniging
JF Robot reiniging

 

Schuiven naar boven